CODUL OCUPATIILOR DIN ROMANIA 2011 PDF

Oct 24, Romanian term or phrase: aruncător din cate am cautat eu nu exista aceasta meserie in CLASIFICAREA OCUPAŢIILOR din ROMANIA. Codul Penal al Romaniei, actualizat , prin Legea / (“legea micii anumite functii, ori pentru exercitarea unei profesii, meserii sau altei ocupatii. December (15 articles); November (22 articles); October (20 articles); September (18 articles); August (9 articles); July (22 articles).

Author: Mooguzilkree Goltinris
Country: Egypt
Language: English (Spanish)
Genre: Politics
Published (Last): 13 January 2012
Pages: 359
PDF File Size: 4.48 Mb
ePub File Size: 8.9 Mb
ISBN: 854-7-42878-251-2
Downloads: 15428
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kirr

Constituie tentativa si producerea sau procurarea mijloacelor, a instrumentelor sau luarea de masuri in vederea comiterii faptei prevazute la alin. Cercetator economist in relatii economice internationale. Review native language verification applications submitted by your peers. Dupa implinirea varstei de 60 de ani oupatiilor barbati si 55 ocupatilor ani pentru femei, condamnatii pot presta o munca numai la cererea acestora, daca sunt apti pentru munca.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Sectiunea II Circumstantele atenuante si agravante.

Sunt asimilate armelor orice alte obiecte de natura a putea fi folosite ca arme si care au fost intrebuintate pentru atac. Ideea Alinei e excelenta Nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive.

Pedeapsa in caz de concurs de infractiuni savarsite de persoana juridica Art. In acest caz, partea din termenul de incercare care reprezinta durata pedepsei pronuntate de instanta se reduce in mod corespunzator. Specialist 20011 relatii publice. Cercetator economist in economie agroalimentara. Ori de cate ori legea prevede ca o infractiune se pedepseste numai cu amenda, fara a-i arata limitele, minimul special al acesteia este de lei, iar maximul de In caz de neindeplinire a obligatiilor, judecatorul sau serviciul desemnat cu supravegherea condamnatului sesizeaza instanta pentru luarea masurii prevazute in art.

Lucratori in domeniul serviciilor personale neclasificati in grupele de baza anterioare. Sustragerea de la rechizitii militare. Se considera tentativa si producerea sau procurarea mijloacelor ori instrumentelor, precum si luarea de masuri in vederea comiterii infractiunilor prevazute in art.

TOP Related Articles  LAKSHMI SESHADRI ESSENTIALS OF GYNECOLOGY PDF

Clasificarea ocupatiilor din Romania, denumita in continuare COR, este clasificarea de interes general ce asigura identificarea, ierarhizarea si codificarea ocupatiilor din economia Romaniei.

Neindeplinirea cu stiinta ormania indatoririlor de serviciu sau indeplinirea lor defectuoasa.

Cor 2013 Clasificarea Ocupatiilor Din Romania

Inselaciunea care a avut consecinte deosebit de grave se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi. Specialisti in vanzarea produselor de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa detentiunii pe viata, se aplica minorului inchisoarea de la 5 la 20 de ani. In cazul in care s-a cauzat moartea, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 15 ani. Daca acestia nu pot asigura supravegherea in conditii satisfacatoare, instanta dispune incredintarea supravegherii minorului, pe acelasi interval de timp, unei persoane de incredere, de preferinta unei rude mai apropiate, la cererea acesteia, ori unei institutii legal insarcinate cu supravegherea minorilor.

Sectiunea I Infractiuni contra ordinii si disciplinei militare. Grupa de baza face parte din Grupa majora 2 – Specialisti in diverse domenii de activitate Subgrupa majora 26 – Specialisti in domeniul juridic, dim si cultural Grupa minora – Specialisti in domeniul social si religios.

Vatamarea corporala grava, savarsita impotriva unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitiul functiunii ori pentru fapte indeplinite in exercitiul functiunii, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani. Fapta prevazuta in alineatul precedent nu constituie infractiune atunci cand mituitorul a fost constrans prin orice mijloace de catre cel care a luat mita.

Termenul de prescriptie a executarii pedepsei amenzii aplicate persoanei juridice este de 5 ani. In cazul cand se dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei, ddin de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii prin romaina s-a pronuntat anterior suspendarea conditionata a executarii pedepsei. View Ideas submitted by the community. Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele don baza anterioare.

Imprejurari care pot constitui circumstante atenuante. Neindeplinirea indatoririlor de serviciu sau indeplinirea lor defectuoasa, din culpa.

TOP Related Articles  DLE 55CC PDF

Monthly Archive

Calcarea consemnului de catre santinela aflata in serviciu de garda 211 de paza pe langa depozitele de armament, munitii sau materiale explozive, la frontiera ori in alte posturi de un deosebit interes militar sau de stat, ori daca fapta ar fi putut avea urmari grave, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Romanian PRO pts in category: Executarea pedepsei nu trebuie sa cauzeze suferinte fizice si nici sa injoseasca persoana condamnatului. Faptele prevazute la alin. Revocarea este obligatorie in cazul cand fapta savarsita este o infractiune contra sigurantei statului, o infractiune contra pacii ocupatiiolr omenirii, o infractiune dij omor, o infractiune savarsita cu intentie care a avut ca urmare moartea unei persoane sau o infractiune prin care s-au produs consecinte deosebit de grave.

De asemenea, reabilitarea nu are efecte asupra masurilor de siguranta, cu exceptia celei prevazute in art.

Condamnatul trecut de varsta de 60 de ani pentru djn si de 55 de ani pentru femei poate fi liberat conditionat dupa executarea efectiva a 15 ani de detentiune, daca sunt indeplinite si celelalte conditii prevazute in alin. Pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi, daca victima nu a implinit varsta de 15 ani, iar daca fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

Ocupatiipor obligarii la tratament medical poate fi luata in mod provizoriu si in cursul urmaririi penale sau al judecatii. Daca prin fapta prevazuta la alin.